Raj za gurmane. Znate li koje su najbolje mesne pizze?

Raj za gurmane. Znate li koje su najbolje mesne pizze?

Teško da itko može odoljeti svježe pečenoj pizzi. Klasična miješana, bogata gurmanska, osvježavajuća s puno povrća ili pak veganska – izbor je doista šarolik.  Ljubitelj bogatih mesnih dodataka, istinskih gurmanskih pizza na kojima su savršeno sljubljeni sastojci, kod Chelle doista dolaze na svoje. Ako mislite da je za odličnu pizzu dovoljno na tijesto nabacati malo salame, sira i umaka od rajčice, varate se – ovo jelo prava je umjetnost, a kada govorimo o mesnim pizzama ključan je izbor sastojaka i usklađivanje njihove količine.

doomsday_chello_blog

Kod nas najpopularniji mesni dodatak na pizzi je šunka, a slijedi je špek koji brojni gurmani vole naći na pizzi. Amerikanci, poznati kao veliki ljubitelji bogatih pizza naglašenog okusa i s puno dodataka obožavaju mesne pizze. Kod deep disheva najčešće naručuju one s mljevenim mesom, a kod normalnih pizza najpopularnija je njihova izvedenica kulena, tzv. pepperoni kobasica. To su im favoriti, no uz pizzu vole razne umake uz uglavnom na bazi rajčice i vrhnja. Talijani kao ljubitelji delikatnijih kombinacija preferiraju laganije varijante mesa, uglavnom je to šunka prosciuto cotto, jako slična našim najfinijim šunkama međutim ipak nježnijeg okusa. Vrlo je popularan i pršut na pizzi no ipak više vole kombinacije s povrćem.

Otvaranjem Chello pivnice prije gotovo deset godina otvorio se pravi gurmanski raj. Pizze s bogatim mesnim dodacima, inovativne kombinacije, sljubljivanje različitih vrsta sireva i mesa – Chelline kombinacije osvojile su brojna nepca. Prva mesna pizza koju je osmislio naš pizza majstor  je bila Dimsy. Tako mnogi još uvijek pamte svoju prvu ‘Dimsicu’ kreiranu godinama prije otvaranja Chello pivnice. Dimsy, u kombinaciji rajčice, sira, šunke, kulena, špeka, dimljenog sira i slatkih feferona  u jako kratkom roku postala najprodavanija pizza tadašnje pizzerije Shakespeare davne 2005. godine. Nakon toga ova pizza zaživjela je u pizzeriji Jumbolino u Novom Zagrebu gdje je također osvojila nepca pizzoljubaca. Sve to jasno je ukazivalo na činjenicu da su naši pizzoljupci itekakvi gurmani koji voli i žele takve i slične pizza izvedenice. Godinu dana prije otvaranja vlastitog lokala planiralo se i naporno radilo na osmišljavanju i isprobavanju kombinacija koje će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. Danas se u ponudi Chello inovativnih kombinacija definitivno izdvajaju pizze Doomsday i Goo-tam Peperoni , a kod regularnih to su Chello, Dimsi i Chellica.

Kombinacije, koje su brojne, uvelike ovise o ukusu, no vrlo je važno znati na koji način posložiti i koliko čega staviti da konačan proizvod bude fin. Umjerenost i dobri omjeri ključni su u ovom slučaju, ono što svakako treba izbjegavati je dodavanje previše priloga, čemu mnogi znaju pribjeći. No, učinak zna biti baš suprotan, sastojci koji nisu sljubljeni, a sama pizza kašasta.

Gurmani i ljubitelji jačih okusa i pizze koja ‘izuva iz cipela’ svakako moraju probati Doomsday, Chellicu i Chello specijal. Bacite oko na naš menu, odaberite i svakako nam javite dojmove.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)