Pizze koje jednostavno morate probati: Znate li zašto nitko ne može odoljeti ultimativnim Chello deep dish pizzama?

Pizze koje jednostavno morate probati:  Znate li zašto nitko ne može odoljeti ultimativnim Chello deep dish pizzama?

Za finu i ukusnu pizzu nije dovoljno na tijesto staviti malo sira, šunke i umak od rajčice te sve zajedno ispeći u pećnici. Priprema pizze prava je umjetnost, a svjestan je toga i naš pizza majstor Darijan Katalinić. Vječno u potrazi za novim okusima i kombinacijama sastojaka, Chellin pizza majstor nije zazirao ni od najodvažnijih spojeva sastojaka. Nastale su tako u pizze koje su okusom i prezentacijom oborile s nogu i najzahtjevnije pizzoljupce. 

Kao nepopravljiv entuzijast, vlasnik Chello pivnice neprestano eksperimentira s pizzama, tražeći najbolju kombinaciju sastojaka koja će pizzu učiniti savršenom. Zahvaljujući tome, pivnica Chello postala je omiljeno odredište najvećih gurmana i sladokusaca, ali i mjesto gdje se jedu pizze kakve se gotovo nigdje drugdje u gradu ne mogu naručiti. 

Chellina velika inspiracija su predvodnici pizza industrije, Talijani i Amerikanci. Njihove nadaleko prepoznatljive načine izvedbe pizza vješto prilagođava domaćoj publici. Tako se Chelline pizze može opisati kao izvedenicu između američkog načina pripreme i balkanskog kućnog stila s malo talijanskog šmeka. 

chello_deep_dish_pizza9

U želji da domaćoj publici ponudi nešto novo i doista posebno, u stalnu ponudu pivnice uvrštene su deep dish pizze, prava revolucija okusa koja zadovoljava i najizbirljivija nepca. Chicago style deep-dish pizza stvorena je u Pizzeriji Uno u Chicagu 1943. godine, a otad taj naziv podrazumijeva posebnu vrstu pizze koja se peče u dubljoj okrugloj posudi te ima deblji sloj sastojaka od uobičajenih pizza. Dvostruki sloj tijesta, bogat umak od rajčice i veći broj sastojaka čine je vrlo sočnom, a upravo zbog toga joj najveći gurmani teško mogu odoljeti. Recept je individualan te svaki pizza majstor ima vlastitu izvedbu ove doista posebne pizze.

Ideju da isproba upravo ovu pizzu Chelli je dao Michael Yuknis, susjed Amerikanac, koji se vjenčao s Hrvaticom i ostao ovdje. Poželio se pizze kakvu je jeo u Chicagu. Došao je u Chello i pitao mogu li to zajedno napraviti, a odgovor je bio – naravno da se može! Bio je to početak, a sada se kod Chelle uživa u čak šest različitih varijanto ove sočne pizze.

Među najpopularnijim je Chicago style double decker, koji je jača izvedenica “običnog” deep disha, teška preko 1,7 kg. Chello varijanta double deckera – za razliku od američke – ima više tijesta i totalno drugačije sastojke, što je zagrebačka publika izvrsno prihvatila.

Ultimate deep dish pizza ima obrnuti postupak izrade te pruža odličnu kombinaciju svježeg špinata i nekoliko vrsta sira. Obrnuti postupak izrade ima i Mex deep dish koji donosi fenomenalni spoj umaka, velike količine sira i meksičke kombinacije povrća. Grah, kojeg možda ne biste na prvu stavili na pizzu, pun je pogodak, a ovaj deep dish punjen je komadićima piletine kukuruzom, paprikom i komadićima jalapeno papričice.

Chelline top deep dish pizze koje morate probati:

  1. Deep dish – edamer, mozzarella, mozzarella fior di latte, šunka, dimljeni špek, umak šefa kuhinje, origano
  2. Deep deep dish – edamer, mozzarella, 3X mozzarella fior di latte, ementaler, ljuta kobasica, umak šefa kuhinje, grana padano, origano
  3. Chicago style double decker – classic ili s junećim raguom teška više od 1,7 kg
  4. Utimate deep dish – tri vrste sira, plus četvrti po izboru ljuti ili blagi topljeni sir, dvije vrste dimljenog sušenog mesa, svježi špinat i umak od rajčice
  5. Proljetni deep dish – rajčica, sir i šest vrsta povrća
  6. Mex deep dish – rajčica, sir, piletina s povrćem  meksičkom umaku i jalapenos papričice

Sve Chello deep dish pizze su za dvije osobe i potpuno mijenjaju viđenje pizze, a ako još niste, svakako probajte. Krenite redom i javite nam dojmove.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)